Wat is kindercoaching

Iedere ouder wil graag dat zijn kind goed in zijn vel zit. Dat dit niet altijd zo is, is niet direct een reden tot bezorgdheid. Wanneer echter blijkt dat het kind ‘last’ heeft van iets in het dagelijkse functioneren, kan het voor ouders fijn zijn er samen met iemand naar te kijken.

Vaak zitten kinderen (en ouders) ‘vast’ in een patroon dat niet makkelijk te doorbreken is. Dan kan het verhelderend en helpend zijn hier inzicht in te krijgen. De oplossing ligt dan niet altijd ver weg…

Mijn manier van kindercoaching richt zich dan ook op de kortdurende enkelvoudige problematiek. Omdat ouders de belangrijkste factor zijn in het leven van een kind, wil ik als coach samen met hen kijken naar een oplossing in het probleem. Zo neemt ieder zijn verantwoordelijkheid, passend bij de problematiek. Thuis kan het proces dan ook voortgezet worden, wat voor het kind prettig en veilig is.

Te denken valt aan de volgende problematiek:

  • Een kind dat vaak angstig, boos of verdrietig is
  • Kinderen die gepest worden (of zelf pesten)
  • Kinderen die vastlopen bij het leren door…
  • Kinderen met weinig zelfvertrouwen
  • Een kind dat moeite heeft met vriendschappen
  • Kinderen die erg gevoelig zijn
Het helpen bij het vinden van de eigen kracht en kwaliteiten van het kind, is mijn insteek. Waar word jij gelukkig van, wat wil jij leren? Wat moet er voor het probleem in de plaats komen?

Door als volwassenen beter te luisteren naar het kind, leert het kind beter naar zijn innerlijke stem te luisteren en hier (soms een andere) richting aan geven zodat het weer verder kan. Denken in mogelijkheden en oplossingen in plaats van in belemmeringen en problemen, groene gedachten in plaats van rode gedachten!

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf…

Luister Kindercoaching

Neem contact op

Jouw privacy

3 + 7 =

Luister Kindercoaching

Waterranonkellaan 11
7534 KJ Enschede

Contact

info@luisterkindercoaching.nl
06 – 15 62 38 36

Bedrijfsgegevens

KvK 67999646
BTW NL001948186B22